FaMiLyTale is about syam n fied's family..Currently we ve 1 baby boy named danyl muqri..Enjoy our FaMiLyTale!!
Related Posts with Thumbnails

DANYL MUQRI

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Saturday, February 27, 2010

kawad suk

 
Alahai hensem nye jejaka ini...nie la salah seorg peserta kawad maulidur Rasul dr kontinjen suk..cantik kan warna baju nye..hehehe..malangnye mereka kalah pd thn ini..
salah seorg kwn yg msk kawad bersama..Fairuz..ada g sorg..

 
haa nie r dia sorg g..abis la sun burn lg diorg nie..sian diorg,dh budget menang tp kalah pulak..dengar kate judge tue nk bg peluang kpd kontinjen lain plak ae...ye la tue...hahahha..

the whole team..hub kt blakang skali...cube len kali ae..

 
alahai tembamnye hub..huhuhu..nie kat opis lepas abis kawad sume nk tunggu solat jumaat..ye ke g solat nie??ke solat dlm mimpi kt opis..hehehhe

 
macho r tue..kekekke..ceritanya majlis start lmbt sbb pg tue hujan lebat..bile dh hujan sume besesak-sesak kt tempat sempit..so sdh pns satu bdn..pastue kalah plak,judge pulak ckp bg peluang kt team lain..dh la dua kali panas..yg ke-3 nie terus meletop..mknan yg diorg dpt BASI...adoiii..ape r caterer nie,kalo dh dpt projek tue buat r dgn ikhlas..buat r mcm nk mkn sindri..

sian diorg dh r hati pns,perut lapar,di perlakukan begitu plak..x pe yg penting niat kan..good job guyz..

Friday, February 26, 2010

MAULIDUR RASUL

Hari nie ialah hari cuti utk rakyat Malaysia kerana bg yg beragama Islam kami menyambut Maulidur Rasul..bg yg bekerja,cuti mcm nie mmg ditunggu2 utk menghabiskn masa besama family...g jln2,g shopping2,g holiday...

hwuaaaaaaaaaaaaaaa...tp utk saye,hari duduk umh!!!ini adalah kerana husband saye telah mem volunteer kan diri dia bersama dengan kawan-kawannye,duha n fairus utk MENYERTAI kawad Maulidur Rasul pg nnt..kene bgn kol 5 pg kerana kene bekumpul kol 6 pg di stadium melawati..

sabo jer r...tp x pe lepas tue nnt nk g main ais skating...hahahha..tp kene bg hubby tido dulu bile dia balik nnt..itu je syaratnye..abis la hitam suamiku...nie mesti bebdk 2 org nie ngajak..hehehe..masuk kawad nie kan dpt bju melayu 1 set,songket n btg baju...warna baju tue agak cantik gak r...rasa mcm nk buat baju raye tp kang kalo sume yg masuk kawad tue buat baju raya dh jd boria raye r plak kan....hahahah

han doakan hub menang kawad sok yang...selamat menyambut MAULIDUR RASUL kepada sume umt Islam dan happy holiday..

Wednesday, February 24, 2010

good bye crawling!!

aduhh penat nye mummy..muqri can say good bye 2 crawling..hahahha..tp masih baru la..4 ke 5 langkah dia dh nk pegang...disebabkan dh bleh jln sket2,mummy pon bwak muqri keluar utk main bola..kalo x abis sume dlm umh dia nk mengemas..

hari nie gak muqri mkn nasi lemak..cepat gile abis...pas tue poo poo plak..bluwekkk busyukkkk nyeeee..hahaha..tue je r today...nk kuar jenjalan jap...

Sunday, February 21, 2010

futsal milo

hye kwn2..hmm hari nie penat main futsal...masa main td lututku berbunyi "kuk"..pas tue terus org tue sepak gol dr jauh..x dpt di selamatkan oleh ku lg kerana lutut ku ini menyakitkan..

 muke tensen..

game 2day plg boring kerana dari pukul 9 pg sampai pukul 4 ptg,hanya main 2 game jer!!!penat menunggu je lebih!!!arghhhh!!!!tensen tau x...main futsal nie,penat main nye x da la sangat,tp penat menunggu nye,perghhh jgn cite r...BOSAN!!!

ttp juga nk main kan walau pon bosan..sbb nye saya suke main futsal..syok sgt bile dpt main..

TAPI!!!agak2 r kan..ini kan sukan,biar r ada semangat kesukanan..main kene tough bukannye kasar!!dok cakar2 org,dok tackle kaki org...ape cite??kalo terer main,x yah kasar pon menang gak..lg satu kan,time frenly...relex r..frenly je..x da hadiah pon nk di rebut..yg nk kene siku2 org,tolak2 org nape??common la kan..have sports spirit..

x pe la..lain org,lain r gayanye kan..tp kalo camnie cara kite main patut r asyik kalah je malaysia..hahahhahah

ada sesapa yg boleh main futsal tp x da team boleh r join team saya...game nie best,tp kene tough...x da girlie2...come join us..disebab kan fana x amik gambar kami masa game,jd tgk r gambar kami mkn lepas tersingkir..huhuhu

 
lame tue ija baca menu


tue muka x tau nk mkn pe..tp ijan dah order sbb lapar sgt..
selalunye bdk2 pu3 kickerz nie x mkn time game cz takut berat nk lari..hehehe



hub!!!gemuknya!!!


nie r keeper yg lepas kan 3 gol tue..yg sblh tue aweknye..


suke ae duha dok situ???


siap nk smoke lg tue..


cerita ini ditutup dengan gambar duha yg happy bercerita...amboi2...kuikuikui

Monday, February 15, 2010

meeting ke bandung

Hari sabtu mlm hari tue,kwn2 syam buat meeting di shoru pj..meeting nie dah kali ke berapa ntah..ini second last meeting utk kami ke bandung...x saba rasanya nk g..dlm 18 orang r yg gie..kat sana nnt muqri ada kwn,adam n anak eza..heheheh..

 
filiz tgh menerangkan sesuatu

 
adam dh bosan tunggu meeting abis..dia x da kawan

 
cite ape tue ayu??

 
ekhwan mkn ke meeting tue??

 
always on d phone nie..biznez juta2

 
x sdh2 mkn diorg dua org nie...hehehe

 
nape mek??malu2 ke???

 
mkn lagi!!!

 
ok dah dpt keputusan dah..
kesimpulannya kami sume pilih chik punya package..mmm i looiikkkeee...hehehehe

mission accomplished

yesterday mission was to buy muqri's shoe bcz shoe dia dah koyak...penat la kami berjalan dr piramid ke ou ke curve...xtually dah jumpa tp saje je nak jln2 kan..maklum la cuti pnjg...tp x bnyk amik gamba pon cz asyik sgt bejln...huhuhu

 
tpt yg mesti pegi kalo g shopping complex...toys r us..huhuhu..saje bg muqri men


suka r tue blh turun slide sindri..


muqri duduk dlm lens camera..huhuhu

 
memunggah baju sindri..mcm tau je kan..yg dia pegang tue tag baju..


ni gambar 1st shoe muqri..


nmpk x yg tekoyak tue..huhuhu..thats y kene beli kasut baru..


haaa ini la kasut baru muqri..daddy nye beria-ria nk amik gamba..siap nk cuci lg,nk tunjuk bila muqri besar katenye..
ok muqri kasut dh beli..sooo cepat2 la jln ye sayang...nnt kite nk g holiday muqri jln sindri tau..hehehe

1st time cut his hair

Di sebabkan rambut muqri dah pnjg sampai asyik msk mate je,pd 13 february bersamaan hari sabtu hari tue,kami telah pergi memtg rambutnye...

 
ini masih diawal-awal

 
ok dah start nk mengamuk sbb muke dia dipegang

 
tp sempat lg pndg camera...
selepas dr gambar nie no more pic cz dia dah start jerit satu kedai..bising gle..jd mummy terpaksa mententeram kan keadaan..tp dia jerit gak cz kepala n muka muqri kene pegang kuat2 ngan daddy..kalo x ane tue x dpt r ptg rambut muqri...tue pon ptg ala kadar je sbb dia dah mengamuk sgt...huhuhu


 
ok inilah hasilnya..kene bukak baju sbb nnt rambut jatuh2 dlm kete dan utk mengelakkan muqri gatal2 oleh rambut yg melekat di baju wpon telah di kebas..
 
boleh la...dlm keadaan kelam kabut pon ok gak ane nie ptg..rm5 ye..

 
suke r tue..hahaha..look at my new hair!!!

Thursday, February 11, 2010

rumahku syurgaku

hadoiiiii..mmg r umah ku tidak boleh dikemas...bile kemas je,muqri bgn tido mesti nk besepah2kan balik...muqri cepat kemas umh!!ni kalo org dtg tekejut nie,mau x nak masuk diorg ke rumah aku..penuh ngan toy je..lihat lah sikit gambar yg aku ambil ini..

besepah kan??!!tunggu ada lagi..

kete dia je dah penuh umh..daddy nye asyik beli kete je!!!walker lg..

nampak x feather duster yg blakang tue...keje muqri la tue..

 
 menunjukkan gg yg baru tumbuh 1 setengah n cara2 mkn biskut

 
ok,nie dah kuar umh dah..sebab nk bg can mak kemas umh..hehehe..mak kemas umh kami g jln..isk3..good job sgt la tu fied

nampak gaye nye cite muqri je la yg bnyk kt blog nie..sbb itu je yg boleh ditulis..hahahaha..malas nye nk tulis












jln2

semalam gie jln2 kt ou cz today daddy g pd utk skt selama 3 hari...x nk muqri n mummy rindu,so kitorg spend time r sket..

 
 nie muqri drive masa pergi..begado-gadoh ngan daddy nye..

dah sampai ou...naik aeroplane jap..xsen r tue

 
nak naik kete plak..sbnarnye mummy yg suka kat pemenan nie sume..tue yg kalo ada yg cantik2 mesti nk soh muqri amik gambo..huhuhu

 
beso x taik lalat kucing tue???hehehe..cam pua chu kang kan...
pas tue g mkn2 then  balik umah...we miss u daddy

Monday, February 8, 2010

Tournament Futsal I-Metro Terbuka Wanita 2010

07 Feb 2010 (Ahad)

Alhamdullillah, my team,PU3 KICKERZ telah mendapat tempat ke-4 dari 30 pasukan wanita yang bertanding difutsal i metro today..

Huhhhh not bad gak pada mulanya target sekadar untuk melepasi halangan sehingga peringkat quater cz pada kebiasaannya pasukan yang telah menjejakkan kaki di quarter final automatic layak bermain di Grand Final Imetro nanti..Tapi tak sangka pasukan kami telah berjaya melepasi bukan saje quarter final malah semi final dan seterusnya merangkul tempat ke-4..

Liku-liku dan halangan permainan jangan kata lah cz syarat Imetro utk 2010 ni dilonggarkan dari 2 pemain kebangsaan ke 3 pemain kebangsaan...heheheheh team kami yang takde pemain kebangsaan pon leh dapat tempat ke-4 sedangkan ada team yang mempunyai pemain yang hebat2 tergolong dari player kebangsaan tak layak and berputih mata sajeeee jeee..jgn kata ada placing, quarter final pon tak pandang huhuhuhu...kesian gakkssss

sehebat mane pon pasukan tuh kalo takde persefahaman pon takda gunanya gak kan??...tapi kami berasa sedih gak cz ramai player2 harapan kami yang pada mulanya bangun bersama skrg nie dah kluar meninggalkan team PU3 KICKERZ untuk sertai team lain..apa kekurangan pada team PU3 KICKERZ berbanding team yang dorang masuk sekarang nie...sama je rasanye..tapi nak wat camana kan hati masing2 la katakan..hope pada players PU3 KICKERZ yang sedia ada sekarng nie..tabahkan ati,berjuang habis2an,bersemangat waja,jgn putus asa,kita ibarat satu keluarga dan adik beradik jgn berpecah belah..

Alhamdulillah PU3 KICKERZ tak macam team handalan yang dulu kuat sekarang sayang dah berpecah..tinggallah team kita ni yang masih kukuh berpadu memperjuangkan kudrat yang ada utk bersaing ngn team diluar sana..kepada players yang baru selamat datang diucapkan dan terima kasih kerana menyertai PU3 KICKERZ dan sama2 lah kita berjuang..hehehhe mane yang X player team PU3 KICKERZ yang nak kembali pada PU3 KICKERZ dialu2kan..kuikuikui

ok r nk tido nie..ngantok gle..gambar tgk kt fb kwn2 je aek..today x bwk camera

sekian..

Friday, February 5, 2010

ok fine..

hmmm..y do i start blogging??erkkkk i dont want actually..but i consider it bcz of u..yes i mean U..u my frenz forced me 2 make my own blog..so,here i am..but as u know i dont like to write,if it's not up to all of ur standard,who cares..jz see d pic ooookkkkeeeyyyy..

05/01/10-i start my own blog..thnx yall