FaMiLyTale is about syam n fied's family..Currently we ve 1 baby boy named danyl muqri..Enjoy our FaMiLyTale!!
Related Posts with Thumbnails

DANYL MUQRI

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, August 30, 2010

Amal jariah di bulan Ramadhan

Alhamdulillah,syukur semuanya dah selesai..niat yg baik telah pon terlaksana untuk Ramadhan thn nie..dah lama x update blog cz been very bz..Nuzul Quran hari tue kami ramai2 telah mengadakan Majlis berbuka puasa bersama warga emas..2 hari b4 that kitorg gie umh diorg utk melawat org2 tua yg x akan berkesempatan menyertai majlis tue pada hari jumaat tue nnt..alang2 dah dtg,kitorg pon buka r kat umh kebajikan tue terus..sayu je bile dok sembang2 ngan diorang,dengar cane diorg di tinggalkan..ada yg siap tinggalkan depan pintu rumah ngn ic okeyh..ape la punya anak camtue..sya berdoa agar Allah jauhkan saya dr perbuatan cam tue..Lepas buka kami pon balik..dlm perjalanan tue,saya rasa insaf dan membuatkan sayang saya kepada kedua ibu bapa bertambah-tambah..sampainya hati ank2 tue tinggalkan mak bapak diorg..nie bebetul sedih..org2 tua tue sume happy bila kitorg dtg..
Makcik nie sanggup bangun okey utk bergambar..

mak cik nie mmg x larat langsung dh nk bgn..

So, kami bertekad utk 27 ogos nnt kami akan buat yg terbaik..spy mereka balik dlm keadaan gembira..27 ogos tue majlisnye di Laksamana Ballroom Armada Hotel..Kami buat dr A to Z  dan amat terharu dengan kerjasama org2 tua nie..Masa kitorg tayangkan video ada antara jemputan yg menitiskan air mata..saya rasa kalo mereka dengar cerita org2 tua nie,dh banjir dh ballroom tue..Kami di beritahu mereka ingin membuat satu toilet wanita,jd di majlis tue, kami membuat kutipan derma ikhlas..Alhamdulillah bnyk gak kami dpt kumpul..Semasa kwn2 saya hantar mereka balik ke rmh mereka,kwn2 saya sume kate sedih sgt utk mengucapkan selamat tinggal n tekan pedal minyak bila diorg sume pndg ke rmh tue,org2 tua tue sume tgk je melalui tingkap..sayu nye hati..Doa kami agar mereka di kurniakan kesihatan yg sihat n gembira selalu..

pix yg lain blom dpt g..

Hari sabtu pulak ada buka puasa bersama ank ytm anjuran pu3 bhgn pju..Program tue start dr kol 2 pm..g mydin belikan keperluan raya utk diorg..then petang tue g buka puasa kat kfc..program2 kebajikan nie blh buat kita insaf..at least sekali sethn pn dh orites..if berkemampuan blh buat selalu..Saya berdoa agar dimurahkan rezeki spy saya dapat membantu mereka yg memerlukan..amin..

nie masa beli baju raya kt mydin..pix lain sila tgk d fb saya ae..

SELAMAT HARI MERDEKA

Wednesday, August 18, 2010

Malaysia negaraku

Kedainye kecik je..tp dengan semangat warganegara restoren nie ttp beroperasi..mind d pic ae cz masa nie ujan..hehehhe..Restoran nie  idea Datuk Zainal Abidin Awang Kechik..Bagus r dia wat camnie..kebetulan masa kitorg mkn kat sini dia ada..So yg kite nie nyibuk r bertanya, dia dpt untung ke buat cam nie.  

Dia ckp ini ialah salah satu cara dia membuat kebajikan bkn untuk untung..Dia kata xtually yg RM2 tue pon ialah untuk upah cuci pinggan if ada antara pengunjung yg x cuci pinggan (jgn terkejut ye,mmg ada student yg x basuh pinggan sendiri masa kitorg mkn tue)..oh untuk pengetahuan korg,lepas mkn kat situ kite kene cuci pinggan sendiri
Sume dah disediakan..tp saya mmg marah betul tgk sekumpulan bdk lelaki yg x sedar diri, x da inisiatif n x bertanggung jawab untuk buat apa yg telah di tetapkan..kalo dia x tau pon, masa dia blah tue,org lain sibuk beratur utk cuci pinggan,x kan x paham2 lg kan!! bodoh betul..melayu2!! dah la org bg mkn murah,basuh pinggan sendiri pon x blh..

Kalo u guys nk dtg pastikan bwk ic ye..dia akan scan ic kite dulu utk pastikan kita warganegara kalo x,harga dia RM6..Dengan harga RM2 tue korg dapat mkn nasi putih,4 jenis lauk(setiap hari tukar),air n puding..pas tue kalo nk tambah lg pon blh..tukang masak diorg pn volunteer tau..lauk dia sedap gak..ramai tue yg tambah..kalo nk bwk kurma sindri or food dr bazaar pn blh gak..

Korang blh tgk sindri kt link nie..http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dengan-rm2-buka-puasa-di-malaysia-negara-ku/..

 Jadilah rakyat malaysia yg bertanggung jawab..jgn jd mcm bdk2 tue..stupid..oh lupa plak nk cite..Muqri dh dpt duit raya pertama thn nie..dato' tue bg..bdk2 lain tgk je..huhuhu..mcm malu nk amik memula tp dah dia insist sgt kan so tgn muqri dihulurkan utk mengambil duit itu..dan berkata lah muqri, TQ..hehehhe

Kalo nk g try, restoran nie terletak kat seksyen 7 baru..betul2 kat pintu blakang uitm tue..deretan kedai yg blakang kfc..dia bersebelahan dgn balai polis sek7..dah masuk area tue terus ke belakang lg..nampak shopping complex bintang terus lg ke belakang..senang citer row terakhir la..check it out guys!!

Wednesday, August 11, 2010

SALAM RAMADHAN

Assalammualaikum

Sempena bulan Ramadhan ini, saya mohon maaf sekiranya ada salah dan silap sama ada sengaja atau tidak..Saya mendoakan agar semua umat Islam mendapat rahmat dr yg Maha Esa..Bersyukur lah dengan masa dan rezeki yg dikurniakan oleh Nya..Jgn lupa bnykkan ibadat,dan semoga mlm lailatul qadar itu menjadi milik kita..amin.. 

Selamat berpuasa

dr kami..

Tuesday, August 10, 2010

Kenduri arwah n sambut Ramadhan

Hari sabtu mlm hari tue (07/08/10), family sblh mak fied ada buat kenduri arwah n sambut Ramadhan..food sume masak sindri.  di sebabkan umah mokde blom siap 100%,jd sebulat suara semuanya utk buat kat umh pak cu..Alhamdulillah,syukur kehadrat Allah SWT kerana kita dapat hidup untuk menjalani ibadah puasa untuk tahun ini..Semoga kita semua mendapat rahmat n keberkatan dlm bulan yg penuh rahmat ini..Selamat berpuasa kepada semua dan mohon maaf sekiranya ada salah dan silap ye..Selamat berterawih..

antara org surau yg hadir..

makanan utk kenduri "NASI AMBENG"

kene campur sendiri cz takut ada yg x reti mkn campur2 nie,termasuk hubby saya..hehhehe

daddy nk pose..hahhaha


SELAMAT BERPUASA

2nd years anniversary

Syukur Alhamdulillah, 08.08.10 genap usia perkawinan kami yg ke-2..Setelah 2 tahun hidup sebumbung dan tido sekatil,kami masih lagi bahagia,gembira,ceria dan romantik(hehhehe) seperti sebelumnya dan berdoa agar hubungan kami kekal bahagia hingga ke akhir hayat..Thnx hub kerana berkongsi hidup dengan han di kala susah dan senang, sakit dan sihat serta sedih dan gembira. I am a very lucky woman to have u in my life..u'r sure bring joy n laughter in my life too..

Where did we celebrate?? at sports planet Ampang for d whole day!!yes we got a futsal trnmt that day,so we dont ve a chance to go anywhere..and my amazing centre goal is my anniversary prezen to my hubby..huhuhuh..cz x sempat g cari prezen at d same time x tau nk bli ape..wakakkaka..tp masa i told him that d goal is for him,dia mcm tersipu2 n nk senyum tp x nk..hehhehe..first time dia kate prezen yg very meanigful but nt really a thing..

My prezen from him??ohh sorry guys x dpt bg tau cz its personal,hubby x bg reveal evrything,ve to respect him though....but really happy when i got it..thanx hub..

my HUB

Di sbbkan x dpt celebrate hari tue,so tonite hubby ajak mkn luar,2 org saja..Muqri tinggal ngan nenek..maklum r anniversary la kate kan..huhuhu..don't worry baby,mummy n daddy always love u n won't b long..so,bila tanya nk mkn kat mana x ckp pon..jd nye follow je r kan..sekali belok kt tpt tue,hari tue ada ckp ngan hubby dh lame x mkn kt situ,1 of my feveret place to eat,x sangka plak hubby bawak gie situ..hehhe

haaa nie la tpt nye..hub if x bg prezen pn x pe,bwk mkn kt sini pon dh cukup,anyway thnx gak 4 d prezen..heheh..nyesal x bwk kamera,tp kalo bwk pon x da bateri buat pe kan..x pe InsyaAllah future kite take pic aek..kuikuikui..i love concorde food n hubby  knows it well..variety n delicious..kenyang dah perut mata pon mau sleep..

HAN LOVE HUB INFINITY

HAPPY 2ND ANNIVERSARY YAYANG

Semoga masjid yg kita bina nie di berkati Allah setiap saat..Han bahagia hidup dgn hub disamping Muqri yg dikurniakan Allah utk menjadi penyeri hidup kita..

amin..

Monday, August 2, 2010

V.O.G.U.E

Hari nie saya berada d pdg kawad uitm 1 hari suntuk kerana ada Perasmian vogue oleh TPM..ehhh bukan nk rasmikan saye,u make me shy..hehhehe..Vogue tue is voluntary group for everyone..di bawah pergerakan Puteri UMNO Msia..Kami di tugaskan utk menjaga bhgn penajaan n exhibitor..kerja kami beres dgn jayanya..

Congrats 2 Kak Jamie as a pengerusi program tp kesian kat dia n kak alin..mcm diorg yg buat sume keje..nasib baik ada pertolongan dr pihak uitm..nk bawak nama pu3 msia tp sorang exco pu3 masia pon x nmpk..yg pu3 sngor plak brape kerat je yg membantu itu pon x jlnkan kerja sgt n yg lain dtg utk bergambar sakan..dh nama pon buat kat sngor kan,support r,bg naik nama sngor..teruk betul kerjasama yg diorg bg..cane nk jd pemimpin yg berjaya??!!

Whateve pon kerja kami setel..kat situ ada upin n ipin,sgt cute okey..ada r amik 2,3 keping pic..huhuu..

bdk nakal kene tarik rambut..hehhee

pju's team..juma dh kuar..