FaMiLyTale is about syam n fied's family..Currently we ve 1 baby boy named danyl muqri..Enjoy our FaMiLyTale!!
Related Posts with Thumbnails

DANYL MUQRI

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, July 29, 2010

KUIH RAYA!!!!

SALAM RAKAN2..

bersempena dengan aidilfitri yg akan menjelang nnt,saya ada menjual kuih
tart nenas: 100 biji = RM28
choc chip: 70 biji = RM25
serunding ikan bilis: 400g = RM13

Sekiranya ingin membuat tempahan sile lah roger saya aek..tq

 bekas tue hanya hiasan ye..gambar lain x da la..nie pic thn lepas..huhuhuh

Tuesday, July 27, 2010

My big day

Actually on d 23rd of July was my bday..It was a very lame day for a bday girl..bcz my hubby was not home..so i just celebrate with my family n granny @ granny's home..

Last saturday was my fren's wedding..i met my teknik's frens there including my bff,fiza..Masa nk balik tue i got this....

I was very shock to receive this present..fiza gave me this for my bday..love her so much..always n 4eva..thnx babe..love u

Sunday, July 25, 2010

Slipper..

Slipper..where to begin..hmm last wednesday,hubby n i g jln2 kat OU kerana sudah 5 hari kami tak ketemu cz ada sukan antara suk2 di Pahang..bile sampai kl,dpt tau hubby ne g kursus starts thu to sat..

Ape lg,berasap r telinga denga kan..so utk memujuk hati yg panas nie,hubby ajak g tgk movie..After work hubby amik terus g OU..beli tiket inception..tension btol movie tue,malas nk story..so ada masa lg kitorg pn g r jln2...tgk2 baju,beli2 baju,tgk2 kasut,beli2 kasut..wakakka..nk pujuk r katekan..hehhe..

Skali tue g jln level bdk2 plak..sbbnya nk cari slipper Muqri,masuk GAP x da,msk Guess x da..blh dikatekan msk r sume kedai kt level tue..ada slipper tp bkn yg mcm di cari...skali tue lalu dpn kedai osh kosh...hubby kate cube tgk kat sini,mane tau ada cz kasut muqri pon kite beli kat sini..dgn skali pndg je ada pulak slipper yg sebijik spt di cari..ape lg,mummy pon pau r utk muqri sbb daddy nk tinggal kan kite lg..hehehe..now muqri dh ada slipper..yeay!!

bag dia menarik la..hehehe

haa nie la slipper nye..nk slipper mcm nie sgt cz blakang dia mcm getah blh di tarik2 n dpn dia ada tgh tue jd kaki xkan terkeluar ke dpn n melebihi slipper..lega nya dpt beli slipper nie..thnx osh kosh!!

Tuesday, July 20, 2010

Gigitan berbisa

Kenapa lah masa remaja dulu selalu lwn ckp mak..sume mak ckp x betul..melawan sesuka hati..Apa agaknye perasaan mak masa tue aek..Apakah yg di merepekkan ini?? hmmm x da cume terpanggil utk memikirkan masa lampau kehidupan..Takut nye akan balasan Yang Maha Esa.

Boleh ke Muqri ikut nasihat mummy nnt??boleh ke aku buat muqri sedar n tdk beraku kasar kpd kedua ibu bapa??boleh ke muqri jd anak soleh?? Bnyk nye persoalan bile menjadi mummy...Perkara nie bermain-main di fikiran kerana masa main-main ngan muqri td,tetibe dia jd geram n terus gigit my arm..sakit x hengat..tp kerana ANAK,hanya di gosokkan aje tpt gigitan sambil air mata jatuh 2 titik..kene gigit nips tue dh slalu,n tau cane nk handle..tp nie dah gigit2 tpt lain,dh jd fobia sikit bila dia tangkupkan muka ke bdn..

Terfikir lah sejenak...kalo anak kite buat ape pd kite pn kita x akan marah n pukul (bg parent yg waras je ye) sebaliknye kita cium dia n masih main dgn dia..adakah itu fitrah menjadi parent??adakah masa aku kecil aku melakukan perkara yg sama kpd mak?? tp bila besar aku masih menderhaka (ayat kasar je,x da r sampai derhaka kan) kpd mak..x nk dengar ckp mak..

Bila dah ada anak sendiri,baru terfikir,takut nye kalo anak2 x dengar ckp,hisap dadah ke,minum arak ke,senang cite yg sosial la...aku dulu jahat pon x la sampai camtue..mcm mane muqri dah besar nnt??boleh ke dia hindari semua tue dengan didikan yg kami beri??

Kasih ibu,anak buat ape pon di telan je,bile besar lg la x dengar kate,tp masih ttp sayang n setia mengajar tanpa bosan..mmg betul la dunia nie bulat n ape yg kite buat dulu akan terjadi pada kite balik..menyesal nye aku buat perkara2 jahat dulu..kenapalah dulu x dpt kesedaran cam nie..

Harapan n doaku,moga2 Allah msk kan anak (anak2ku) dlm golongan org2 yg beriman n soleh dan solehah..amin...

Wednesday, July 14, 2010

Terpaksa n dipaksa

Haaaa ini lah penangannye..sampai pukul 6.30 baru sampai rumah,hubby pon jd x g keje!!sume nye gara2 wc r nie..semalam keje nye tido je kat umah..sbb gile ngantok..hubby tido je,i plak lepas nyusukan muqri tido,nyusu muqri,tido..ngantok n penat sgt..

d story begin like this..last 2 weeks we all di invite to enter 'kul view' futsal trnmt @ dataran merdeka.  start @6pm,so we all jd champion group..organizer kate grand final pada 11 july which is d final for world cup too..okey,maka datang lah kami on 11 tue ke dataran merdeka.parking kete baik punye..dekat pon dekat kan..kata start kol 8,tp 9 baru nak mula,pas tue kene main league balik sbb ada 1 team tarik diri..

Tgh2 main tue,skali mc dia announce semi kol 11..kalo semi dh kol 11 kol bape plak final nye kan..haa kol 1 final boleh..nie esok ada players yang keje nie...termasuk lah hubby ku..hubby is our coach..lepas je game kami pon meluru ke kereta..x ingat nk amik hadiah dah..pikir nk balik je...sampai je kat kete,tgk org dh double park..kete playerz lain pon kene gak,tp ada satu kete tue tinggalkan no fon,jd boleh la lepas 1 kete bdk kitorg nie...yg lain2 amik no kete yg block utk di announce,then hubby call soh dtg kt stage nk amik hadiah..

Patah la balik kitorg dgn baju yg kotor dgn lumpur n badan yg busyuk nie..bwk r no kete yg block tue skali..Masa kitorg main tue dataran baru lepas hujan jd bayangkan lah betapa kotor n rimas nye kitorg..Sampai kt stage,diorg kate tunggu dato bandar dbkl sampai utk bg hadiah..tunggu lah kami nie..sekali hambik ko.....kol 2 pg baru dato tue sampai..hubby dh bg no plate kete dah masa tue...Lepas amik hadiah,terkocoh2 lah kami ke kereta balik..world cup pn dah x heran dah,rimas punya pasal..

Sampai je kat kete,terbeliak mate masing2...dr double park terus jd threeple ke fouthple park ke sye pon dh x tau..betapa sedih nye kitorg..mmg dh x leh nk wat ape langsung..kalo nk gerak kene soh org yg hujung skali jln,pastue ikut,ikut satu kete baru leh kuar..world cup lg 5 min nk strat dah nie..x kan la ada org yg baik hati nk alihkan kete masing2 kan..impossible...Dengan rasa terpaksa kami pon kene la tgk wc kt dataran..

D best part was,habis je half time,organizer tue umum no kete yg kitorg bg td..gile ke hape!!!ade ke org nk alihkan kete..sian bdk2 sampai tido kt tangga dataran tue..lepas tue kene xtra time pulak,lg lmbt r jwbnye..Pas tue habis wc dgn kemenangan berpihak kpd Spain (congrats Paul) kami pon msk kete..nak tunggu kitorg blh gerak ada r dlm 45 min,kitorg gerak dr dataran 530 pg..Sekali kete depan kitorg boleh bantai tido dlm kete plak...lg r buat jem..ape lagi honk yg pnjg pon berbunyi r..dia buat bodo n terus kan tido nye..

Dengan kelajuan yg maximum,kami sampai di saji (tpt hubby n kengkawan slalu lepak di pj) kol 550..Ijan amik kete terus blah,kami breakfast dulu kerana x diner n lg pn dah pg kan..nnt hubby terus nk g keje..Lepas breakfast baru balik..sampai umah dalam kol 630 camtue...hubby kate dia nk tido jap..jd saya nie x leh r tido kan cz kang dua2 telajak..sambil menunggu tue,nyusukan la muqri sbb tau nnt mesti tdo x hengat punya..745 kejutkan hubby utk g keje..

hubby ngan terhuyung hayang g mandi..ape lg..masa yg di tunggu-tunggu pon tiba..boooommmmm..terus sampai kol 11..skali mcm terasa ada org tido kat sblh,dgn mata yg masih berat,buka r mata sket..HUBBY!!pastue teruskan tido lg..kol 1 tersedar lg,cz muqri nk susu,hubby pon tersedar..rupe2nye hubby bgn mandi then tido balik cz dia ingat dh sampai opis..boley??!!wakakakakka..itulah penangan futsal bersempena dgn world cup 2010 yg saya alami..hehhehe

kwsn tue je yg kosong..

3 min game nk start..

sorry la lupe nk amik gambar parking..hehehhe..dh ngantok n penat beb!!

Monday, July 12, 2010

Musim persidangan

Seperti yg telah saya khabarkan..saya nie seorg ahli pu3 umno..jd nye sekarang nie tgh musim persidangan bhgn2...Saya punya bhgn baru selesai menjalankan persidangan pada hari sabtu yg lepas..Perasmi nye ialah Dato Seri Nazri...

Dalam ucapan perasmian beliau, telah menyentuh perkara2 seperti bersatu,bersetia dan berkhidmat..yg menarik minat saya ialah pasal lesen judi..x perlu lah saya nk cerita pnjg lebar kan cz msg2 ada pendapat sendiri..tp psl bab tue saya setuju ye dato seri..hehehhe..yg lain2 tue,hmmm boleh2 je r..

Kalo boleh masa ucapan ape2 pon jgn la terlalu lama..walau mcm mane menarik pon bila dh terlalu lama org akn boring..saya rasa d top is 30-45 min..tue pon org dh pusing kanan,pusing kiri..ini pendapat saya je..cz ucapan tau,bukannya perdebatan atau ape..lg skali saya ulang..UCAPAN...tlg ye..sesapa yg buat ucapan jgn lah lame sgt..kalo 2 ways comm ok r gak kan..

nk gambar2 lain sila ke face book ye kwn2..

pu3 ku yg setia n bertanggung jwb,aida

rapatkan barisan...

bersama dato ketua bhgn..

Congrats Mas

Tanggal 9 July 2010 merupakan detik bersejarah utk Masrenny Wati n pasangannye Ismail Arafat..Mereka telah selamat di ijab kabulkan di Masjid Wilayah jam 9.45 malam..Majlis berjalan dengan lancar n tenteram..Mas sgtlah cantik n very d cool that day okeyyy..hehhe.. anyway, congrats mas..semoga ko bahagia hingga ke akhir hayat...Beemerz 4 eva..

siapa mas??ooo mas tue kwn uitm saya..dia juga lah org yg telah membawa saya masuk ke dlm politik nie..hehhehe..thnx so much mas,i wont ever 4get it..it is 1 of d best thing tht happen in my life..love u..

with d bride n bride's maid

waiting 4 d groom

dh selamat

sume x ready cz photographer x pro..anyway thnx..

Bday mama

Lama betul x mskkan entry..sbb nya camera tertinggal kat umah kak ngah..pix sume x da so nk story mory pon x best r kan..

Pada 2 july hari tue,tepat jam 12 pg,hubby n adik beradiknya dh plan satu surprise utk mama kat umh angah. nape kat umah angah??kerana kak ngah masih dlm pantang,x leh kuar2..so angah minta mama dtg jaga si kenit qeesya krn angah n kak ngah nk bwk amir g jumpa doc,amir batuk..itulah plan nye ye kwn2..

So mama pn dgn berbaju kelawar,dtg la utk menjaga cucu kesayangannya...b4 that irin dh beli kek n hanta kt rona (kedai stationery kami)..so we all bekumpul satu tpt.nyalakan lilin semua n stanby..jam bunyi kol 12,angah pon buka pintu rumah n beramai-ramai lah kami nyanyi happy bday..

Mama dgn muka very d surprise tersipu2 kerana dah la terkejut,pakai baju x lawa plak tue,nk amik pix g..hehhehe..x pe la ma,anak beranak je...anyway,we hope mama terkezut bangat...hehhehe n

HAPPY BDAY MAMA

Kami mendoakan mama sihat selalu, pnjg umur n murah rezeki..cayang mama..mmmmuuaaahhhcccxxxxxx..

 d cake

cucu2 nk tlg tiup kan..muqri x da kerana dh pukul 12,xkan nk balik umah amik kot kan..hehhehe

cut d cake bday mama..cantik ape baju mama..kuikuikui

suapan dr anak terchenta..

Esoknya baru la celebrate bday bebtol..tp gambar nya enggak ada..huhuu..

Thursday, July 1, 2010

damia's birthday



Fuhhh..lame betol x update blog...sorry ye kengkawan,quite a hectic month..dengan persidangan2 yg perlu saya hadir n nie nk persidangan pu3 bahagian plak..ye saya ialah salah seorg dr pu3 umno..sesapa nk join blh la g tau saya..hehehe..i ve different opinion when it comes to politic..it's all 4 my kid or kids future..

Ok penat membebel pasal politik (tue baru sikit) heheh..nie nak cer..last mnth on 19th June was damia's bday party..malangnye daddy kene keje kt Kuala Selangor..disbbkan Muqri tidak sama skali boleh duduk dlm baby car seat,mummy pon bawak la atok skali..but we came late cz ada preparation father's day di putrajaya umah nenda ku..huhuhuh...oleh kerana dah lambat,x dapat la kami menyaksikan 1st cake cutting n play all d games..mkn je la kan..

Food was awsome..mcm2 ada..masa kitorg sampai damia was asleep..so borak2 n mkn dulu..umh fiza after renovation nmpk sgt luas n besar..mmg untung renovate..opss lari cerita plak..hehhe..bile damia dah bangun,sume mem bz kan diri utk bergambar ngan bday girl..utk gambar2 yg menarik bleh tgk kat fb or blog fiza ye..Noorhafiza Mior Mohd Tahir or www.fizamior.blogspot.com..


lupe plak nk cite..fotographer tue rupe2nye school mate kitorg masa sek teknik dulu..dh lame2 baru perasan kerana dia mcm dah menggemukkan diri..hahahhah..kalo nk tgk pic dr blog dia pon leh gak..http://blog.khairulhazwan.com..pastue yg cookies tue pon dr classmate kitorg hana..tgk r blog dia ye,dia ada buat contest pn skarang nie..mamakuqis.blogspot.com..

Ini saje la pix yg di ambil dgn camera kecik ku..hehhehe


mia n muqri

jgn rebut2

cantik kan back drop tue..

with fiza's family..we r related guys..hehhe

Ini je gambar yg dpt di upload..yg len sile ke link yg saye dh post tue ye..thnx mia..it's a wonderful party!!